2 min. lezen

Live winkelen in Duitsland wordt langzaam geaccepteerd

Uit een recente trendpoll van ECC Köln blijkt dat live winkelen in Duitsland, ook wel bekend als 'in-stream shopping', steeds meer erkenning krijgt. Zes op de tien Duitse consumenten begrijpen het concept nu, een verdubbeling ten opzichte van drie jaar geleden. De adoptiegraad van live winkelen in Duitsland blijft echter laag.

Dit artikel werd voor u vertaald door kunstmatige intelligentie
Live winkelen in Duitsland wordt langzaam geaccepteerd
Bron: Depositphotos

Duitse consumenten aarzelen om live winkelen te omarmen

Zoals Ecommerce News informeert, ervaart dit soort winkelen in Duitsland een geleidelijke opleving in acceptatie. Slechts 8% van de Duitse consumenten heeft het geprobeerd, wat inhoudt dat producten online worden gekocht tijdens real-time demonstraties. Dit cijfer vertegenwoordigt een verdubbeling ten opzichte van 4% in 2021, wat wijst op een langzame maar gestage groei van de populariteit van live winkelen in Duitsland. Ondanks deze stijging blijft het algemene acceptatiepercentage echter laag, wat suggereert dat dit soort winkelen in Duitsland nog steeds hindernissen ondervindt om een mainstream e-commercetrend te worden.

Zo is de streamingdienst van Zara net beschikbaar gesteld in een aantal Europese landen. Hoewel ze meer van live winkelen hebben gezien, aarzelen de meeste Duitse klanten nog steeds om het te proberen.

Vooruitkijkend ziet slechts 21% van de Duitsers zichzelf in de toekomst naar een live shopping-evenement gaan. Mensen tussen de 18 en 29 jaar zijn iets meer geïnteresseerd (34% staat open voor het idee). Toch is tweederde van de jonge Duitsers nog steeds niet van plan om deze manier van winkelen te gebruiken.

Duitsland begint langzaam gebruik te maken van live shopping, wat heel anders is dan Azië, vooral China, waar het heel gebruikelijk is. Daar kijken honderden miljoenen mensen elke dag naar duizenden streams, wat aantoont dat de Duitse markt ruimte heeft om te groeien.

Veelgestelde vragen

Waarom is live shopping populairder in Azië dan in Duitsland?

Het schrille contrast tussen de populariteit van live winkelen in Azië en de lauwe ontvangst in Duitsland kan worden toegeschreven aan culturele verschillen, platformintegratie, consumentengedrag en marktvolwassenheid. Om live winkelen in Duitsland aan populariteit te laten winnen, moeten retailers mogelijk het aspect van emotionele betrokkenheid vergroten en meer boeiende en vermakelijke ervaringen creëren die resoneren met de voorkeuren van consumenten voor inspiratie en interactie.

De rol van TikTok bij de uitbreiding van live shopping

Er wordt gezegd dat de keuze van TikTok om de lancering van TikTok Shop op het vasteland van Europa uit te stellen, werd beïnvloed door hoe slecht winkelen in de live-versie daar is ontvangen. Hoewel het bedrijf het niet met zekerheid heeft gezegd, zal Spanje waarschijnlijk het eerste land in Europa zijn dat voor het einde van het jaar TikTok Shop opent. Andere Europese landen zullen volgen.

Naarmate live winkelen langzaam in populariteit groeit in Duitsland, zullen winkels en platforms zich moeten aanpassen aan de specifieke behoeften en wensen van Duitse klanten om meer mensen in contact te brengen met deze nieuwe e-commercetrend en deze te volgen.

Artikel delen
Vergelijkbare artikelen
AI en merkreputatie: hoe kunstmatige intelligentie het vertrouwen in de media hervormt
4 min. lezen

AI en merkreputatie: hoe kunstmatige intelligentie het vertrouwen in de media hervormt

Met de opkomst van kunstmatige intelligentie en de explosie van automatisch gegenereerde content verandert de manier waarop merken vertrouwen en zichtbaarheid opbouwen fundamenteel. Voor e-commercebedrijven is de verschuiving niet alleen een kwestie van trend, maar ook van hoe hun producten, waarden en reputatie zullen worden gepresenteerd in zoekopdrachten, die tegenwoordig vaak worden bemiddeld door AI. […]

Veronika Slezáková Veronika Slezáková
Editor in Chief @ Ecommerce Bridge, Ecommerce Bridge
Artikel lezen
AI in e-commerce: online winkels zien waardevol potentieel over het hoofd
3 min. lezen

AI in e-commerce: online winkels zien waardevol potentieel over het hoofd

Geen enkele technologie heeft momenteel zo’n grote impact op de zakenwereld als AI. Er komen voortdurend nieuwe tools bij en steeds meer bedrijven integreren ze in hun processen. AI maakt ook furore in e-commerce, van contentcreatie en productaanbevelingen tot verbeterde klantenondersteuning en fraudepreventie. AI-tools optimaliseren bestaande workflows en ontsluiten geheel nieuwe mogelijkheden.

Katarína Šimčíková Katarína Šimčíková
Project manager, Ecommerce Bridge EU
Artikel lezen
Leerinhoud is Steamrolling Zoeken
6 min. lezen

Leerinhoud is Steamrolling Zoeken

Tot voor kort was het volkomen vanzelfsprekend om vragen en verzoeken in een zoekmachine in te voeren. Vandaag is de situatie veranderd. Naast dat AI zijn intrede doet, zoeken mensen steeds vaker rechtstreeks naar antwoorden op sociale media. In plaats van Google openen ze TikTok of Instagram en verwachten ze snelle, praktische uitleg, idealiter in […]

Veronika Slezáková Veronika Slezáková
Editor in Chief @ Ecommerce Bridge, Ecommerce Bridge
Artikel lezen
Bridge Now

Laatste nieuws NU

10+ ongelezen

10+