Snellere afrekentijden trekken nog minder interesse; Slechts 25% van de respondenten is bereid om hun e-mailadres op te geven voor dit voordeel, en 52% weigert resoluut om persoonlijke gegevens te delen.
Veranderende demografie en winkelvoorkeuren van de consument
In deze vergelijking tussen privacy en voordelen ontstaat er een generatiekloof. Terwijl hun oudere collega’s meer op hun hoede blijven, zelfs met prikkels, tonen jongere consumenten meer openheid voor het delen van persoonlijke informatie , waaronder telefoonnummers, in ruil voor voordelen.
Deze trend houdt in dat winkels hun strategie zorgvuldig moeten aanpassen om aantrekkelijke voordelen in evenwicht te brengen met vertrouwenwekkende acties onder verschillende demografische groepen.
De levensmiddelenindustrie is een bijzonder interessante illustratie van de veranderende smaak van de consument.
Hoewel de epidemie tussen maart 2020 en de zomer van 2021 leidde tot een toename van online boodschappen, spreekt winkelen in de winkel 36% van de consumenten aan. De prijs is nog steeds de belangrijkste factor voor klanten in de winkel, gevolgd door gemak (59%) en vervolgens de beschikbaarheid van producten (53%).
De ervaring van online boodschappen doen verschilt; Gemak leidt met 49%, evenzeer gevolgd door prijs en bezorgervaring met 46%. Consumenten geven aan dat lagere bezorgkosten (40%), verbeterde online deals (34%) en eenverlaging van de minimale aankoopvereisten (28%) frequenter online boodschappen doen zouden aanmoedigen.
Ondanks de aanhoudende bezorgdheid over de privacy, blijven loyaliteitsprogramma’s hun cruciale rol spelen in de retailstrategie, met name op de Britse markt.
De statistieken zijn overtuigend: 82% van de Britse consumenten bezit klantenkaarten, en een indrukwekkende 77% gebruikt deze tijdens elke winkeltrip, wat de succesvolle groei van klantloyaliteit door supermarkten benadrukt.